2008. május 1., csütörtök

mgmt - oracular spectacular.

fapados járatok a múltba, ismerd meg a szüleidet furcsa ruhákban, idétlen tánc közben! adott egy lemez (oracular spectacular) ami éppen annyira divatos és friss lett volna húsz évvel ezelőtt mint amennyire most az. a két brooklyni andrew vanwyngarden és ben goldwasser (mgmt) nem félnek stílusosak lenni, legyen szó akár zenéről akár öltözködésről.



kellemesen naiv psychedelic pop, vagy épp űrrock fűben fekvőknek, new wave, esetenként egy kis diszkó a táncos lábúaknak, aztán egy kis brit prog a hetvenes évekből, meg egy kis britpop valamivel későbbről, és még amit szeretnétek. az oracular spectacular az idei év egyik legszínesebb és legeredetibb lemeze, a tucatnyi stílus, hangzás és hangulat ráadásul remekül megfér egymás mellett. elkerülhetetlen a srácokat a scissor sisters-hez hasonlítani, már csak azért is, hogy így elsőre el tudjuk helyezni őket az aktuális palettán. persze ez a hasonlítás inkább az attitűd szempontjából helytálló mintsem konkrétan a zenei világ szempontjából. a kevésbé táncolható számok esetében pedig mindenképp említésre méltó a caribou-hoz való hasonlóság. egyébként pedig ahány szám a lemezen annyi legendás régi arc vagy együttes ugrik be programszerűen, például az electric feel című sláger hallgatása közben azonnal eszünkbe jut prince, netán a bee gees(?), ésígytovább satöbbi satöbbi(…).
a rengeteg felmerülő név ellenére újra és újra leszögezendő, hogy ez nem egy egyszerű retro válogatás lemez!




vanwyngarden az mgmt mellett együtt dolgozik az of montreal front emberével, kevin barnes-al a blik fang nevű projektben, sőt, a srácok túrnéztak is az of montreal-al, de voltak már a radiohead előzenekara is, manchesterben.(!)

3 megjegyzés:

antimon írta...

MGMT - Time to pretend! Baszki!!! ezt kerestem... :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) hú de jó!!!

antimon írta...

mármint a szöveget kerestem guglin.. most megtaláltam hol letölthető és ott már jártam... :D

antimon írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.