2008. április 27., vasárnap

why? - alopecia.

az anticon kiadó lemezei szinte egytől-egyig rágósak, nem csak a kategorizálás, skatulyázás szempontjából. az egyébként is hatásos, érdekes zenei kultúrával és ötletekkel rendelkező producerek, rapperek esetleg énekesek ugyanis időnként különböző csoportokba verődnek, garantáltan órákig analizálható, néhol enyhén kísérleti lemezek komponálása céljából.



az egyik legújabb anticon kiadvány az alopecia címen megjelent 2008-as why? lemez. az együttest jelenleg három tag alkotja, a wolf tesvérek, az alapító jonathan, és josiah, illetve doug mcdiarmid. zenéjük legalább annyira indie mint hip-hop és fordítva (ahogy maguk szokták volt mondani: indie-hop), nem mintha ebből bármi is kiderülne, sokkal sűrűbb, vegyesebb és összetettebb próbálkozás.

persze nem ezt bömböltetik majd a kuplungban gyülekező életbűvész, hip-hop vallású srácok tekerés közben, és nem erre táncolnak a koraérett tavaszi picsák a merlinben. ilyesmit inkább otthon hallgat az ember egy hideg tea mellett, vasárnap délután az üres lakásban. másnapos lázadás, tavaszi hipertónia és különösebb feltűnés nélküli 14 szám-ról van szó ugyanis.
a why? neve feltűnik négy szintén figyelemre méltó kollaborációs projektben: reaching quiet, hymie’s basement, greenthink, clouddead. szót ejtünk még róluk.


Nincsenek megjegyzések: