2008. június 12., csütörtök

trinity's breakfast - everything your body needs.

végre beszéljünk egy picit a magyarokról is. a honi alternatív elektronikus zene egyik fénypontja lehetne, a trinity’s breakfast tavaly előkerült demo anyagja, ha a hazai médiumok és a közönség is úgy akarná, ennek hiányában viszont csak az igazán szemfülesek hallhatták az "everything you body needs" névre keresztelt 14 minőségi számot tartalmazó lemezt, esetleg a korábban megjelent promo maxit, amelyek egyaránt ingyen elérhetőek voltak a neten.

a formációt márton zoltán és dávid angéla alkotja, (előbbit már ismerhetjük a szintén fantasztikus the casio samples-ből, amely sajnos már nem létezik), akik eredetileg pécsiek, azonban jelenleg barcelonában élnek, és zenélnek. márton neve több hasonló többségében egyszeri, kísérleti projekt kapcsán előkerül, mint például rescue of the marionettes, a planet presso és ki tudja még mi lehet a tarsolyban egészen pontosan? érdekesség, hogy utóbbi produkciók lemezei még prágában készültek.

az aktuálisan szóban forgó anyag elsősorban egy kellemes félálmos űrutazásra emlékeztet, a legtöbb szám meglehetősen lassú ugyanis. relaxációt elősegítő, vontatottan csiripelő szintetizátordallamok váljták egymást, régies hangulatot kölcsönözve. saját meghatározásuk szerint amit csinálnak leginkább és elsősorban a kraftwerk zenéjére emlékeztet, ez néhol helytálló megállapítás, néhol már kevésbé. annyi biztos, hogy a hagyományos szinti effektekből minden lehetőséget kisajtolnak a készítők. maximálisan professzionális hangzással van dolgunk. bármelyik komolyabb külföldi kiadó katalógusában is szerepelhetne az album. de ha ott nem is, a hír tv "célpont" című műsorában gyakran felcsendül a "changing view", amely egyébként messze a legenergikusabb darab a cd-n. (alighanem a média vonatkozásában ez az egyetlen dolog amit megemlíthetünk, és persze ezt is leginkább csak az érdekesség kedvéért.)
az utóbbi időbben több videó megosztó oldalon is közkedveltté vált a coldplay féle "talk"-ból készített kellemes remixük!



nem kizárt, hogy éppen egy újabb, nem kevésbé komoly, s reklámok által valamivel határozottabban megtámogatott dobásra készülnek, ezt jelzi legalábbis, hogy a közel múltban jelent meg legújabb maxijuk, mely a "fuel" címet viseli. talán reménykedhetünk benne, hogy ez a projekt több mint hirtelen, átmeneti fellángolás, s az érdeklődés is megnő irányukba.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

nem Márton, hanem Marton Zoltán helyesen